geloofsvoer gesprek

Season 1

Episodes

#15 De ernst

Monday Jul 12, 2021

Monday Jul 12, 2021

In deze onverwachte (bonus)aflevering gaan Lennert en Renco in gesprek over ernst. Over de ernst in de kerkdienst; ernst in de vorm en/of ernst in de inhoud. Al met al gelukkig niet een heel ernstig gesprek. Tot in september!

#14 Kerkhopper

Thursday Jul 01, 2021

Thursday Jul 01, 2021

Voor deze laatste aflevering van dit podcast seizoen lazen Dick en Renco beide een recent artikel van Alain Verheij waarin hij zijn kerkpad beschrijft. Waren waren redenen om een kerk te verlaten en wat trok dan zo in een nieuwe kerk? Ze vertellen over hun eigen kerkpad - die heel wat minder kerkhops bevat - en bespreken hoe volmondig lid te blijven, ondanks teleurstelling zo nu en dan.
(o ja, check ook de blog van een week eerder over ditzelfde onderwerp)

#13 Geest in de kerkdienst

Wednesday Jun 16, 2021

Wednesday Jun 16, 2021

In deze aflevering gaan Renco en Lennert (jazeker, je leest het goed) in gesprek over de ruimte die de Geest krijgt of mag innemen in een kerkdienst. En al snel wordt duidelijk dat ze een nogal verschillende kerkelijke achtergrond hebben op dit gebied.
Deze aflevering is opgenomen met andere (betere) apparatuur en klinkt mogelijk anders dan je gewend bent. Hopelijk beter :)

#12 Rationeel geloof

Wednesday Jun 02, 2021

Wednesday Jun 02, 2021

Dick en Renco keken beide een aflevering van het TV programma Andries; die met Jurjen van Houwelingen. Hoe verhoudt een gevoelsgeloof zich tot een rationeel geloof, en kan je over stappen of over moeten van de één naar de ander? Is het of-of? Wat kunnen we leren van wat Jurjen vertelt over zichzelf aan Andries?
Over de aflevering schrijft de EO zelf:
Jurjen van Houwelingen was een gevierd spreker en een succesvolle internetondernemer. Maar toen sloeg het noodlot toe: een tumor veroorzaakte plotseling grote hersenschade. Hij kan nu nauwelijks meer zien en zich ook niet ruimtelijk oriënteren. Maar gelukkig komt het geheugen steeds meer terug. Ondanks zijn depressieve periodes wil hij er weer voor gaan. Voor God en als inspiratie voor anderen.
Bron.

#11 Zending

Thursday May 20, 2021

Thursday May 20, 2021

Aan de hand van (uiteindelijk) het beeld van de met koffers over de Himalaya slepende zendeling hebben Dick en Renco het over, jawel, zending. Wat ze er vreemd aan vonden en vinden, of zending in deze vorm een toekomst kan hebben. Hoe eerlijk zijn we over het succes van zending?

#10 Zingeving voor millennials

Thursday May 06, 2021

Thursday May 06, 2021

Vandaag praten Dick en Renco over wát nu precies de podcast Dit dus zo goed maakt. In hoeverre hebben zij eigenlijk zelf dergelijke gesprekken in hun persoonlijke levens? Alhoewel Dick en Renco (net) geen millennials zijn, spreken de Dit dus vragen over zingeving en het christelijk geloof enorm aan.

#9 Bloot (bonus)

Tuesday May 04, 2021

Tuesday May 04, 2021

Soms doen we teveel ons best om een aflevering niet te lang te maken. We mikken op 30 minuten. En wanneer we daarmee een oud-geloofsvoer blogger tekort doen (zoals hier blijkt), dan kúnnen we natuurlijk niet anders dan wat extra minuten vrij te geven. Ziehier, de eerst 'bonus' horend bij #9 Bloot!

#9 Bloot

Wednesday Apr 21, 2021

Wednesday Apr 21, 2021

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: onlangs startte het programma Gewoon. Bloot. en dat deed nogal wat stof opwaaien. Vandaag gaan Dick en Renco in gesprek over de christelijke reactie op bloot. Welke lijn is er tussen bloot en seks? Kijk je het programma wel of niet met je kind(eren)? En wat verder ter tafel komt.

#8 Solidaire kerk

Wednesday Apr 07, 2021

Wednesday Apr 07, 2021

Verreweg de meeste kerken in Nederland houden hun deuren gesloten nu de gezondheidsrisico's groot zijn. Enkele kerken vestigen de aandacht op zichzelf door wél open te gaan. Dick en Renco wisselen in deze aflevering van gedachten over hoe kerken solidair zijn ten tijde van corona. Is een kerk solidair door níet open te gaan?

#7 Christelijke politiek

Thursday Mar 25, 2021

Thursday Mar 25, 2021

In aflevering 7 gaan Dick en Renco in gesprek over verschillende lijsttrekkers die een gelovige achtergrond hebben en zichzelf in meer of mindere mate als gelovig beschouwen. Toch lopen de verkiezingsprogramma's van deze partij nogal uiteen. Hoe zit dat? En neem je als christelijke politicus je geloof mee naar je werk? Op welke manier?
De interviews in Trouw waar naar verwezen wordt:
Rutte
Kaag
van der Staaij
Ploumen
Segers

Renco Schoemaker

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320