geloofsvoer gesprek

Season 3

Episodes

4 days ago

In aansluiting op het thema in de kerkdienst van de Nederlands Gereformeerde Kerk 2 in Zwolle (zie links hieronder) is dit een nieuwe aflevering in het vierluik. In deze derde aflevering staat het verhaal uit Johannes 6: 25-51 centraal.
Thema: Hoe kan Hij zeggen dat Hij uit de hemel komt?
Nieuwsgierig geworden? Je kan de dienst terugluisteren of -kijken via Youtube (hier) of Kerkomroep (hier).

Sunday Mar 12, 2023

In aansluiting op het thema in de kerkdienst van de Nederlands Gereformeerde Kerk 2 in Zwolle (zie links hieronder) is dit een nieuwe aflevering in het vierluik. In deze tweede aflevering staat het verhaal uit Lucas 7:36-50 centraal.
Thema: Wie is Hij, dat Hij de zonden van mensen vergeeft?
Nieuwsgierig geworden? Je kan de dienst terugluisteren of -kijken via Youtube (hier) of Kerkomroep (hier).

Sunday Mar 05, 2023

Dick en Renco werden benaderd door kersverse predikant Evert Jan - van de gemeente waar ook Renco kerkt - voor het maken van een korte podcastserie tijdens de lijdenstijd. Nou, daar waren ze direct voor te vinden. Vandaag de eerste van vier afleveringen waarin het verhaal uit Marcus 4:35-41 centraal staat.
Thema: Wie is Hij, dat de wind en het water Hem gehoorzamen?
Nieuwsgierig geworden? Je kan de dienst terugluisteren of -kijken via Youtube (hier) of Kerkomroep (hier).

Friday Feb 24, 2023

Wederom een aflevering met "vier mannen van middelbare leeftijd" die met elkaar kletsen en de noodzaak zagen dat op te nemen. Weer gaan Dick, Lennert, Reinout en Renco met elkaar in gesprek en dit keer over hoe als christen om te gaan / te reageren op de klimaatcrisis. Het is wel een oprechte poging met elkaar te verkennen of een christelijke reactie/levenshouding een andere is dan een niet-christelijke. En zo ja, waarom en waar zit dat dan in?

#52 Grenzeloos relativeren?

Friday Feb 17, 2023

Friday Feb 17, 2023

Voor het eerst een aflevering met maar liefst vier stemmen. Lastig onderwerp van gesprek is het gevolg van God doodverklaren (Nietzsche) en het effect daarvan op religie. Is religie -  en ook het geloof van God - te relativeren? Wat gebeurt er dan? Heeft ieder mens een niet te relativeren, aangeboren religieuze kern? Al met al een lastig, maar hopelijk alsnog luisterwaardig gesprek. Wij denken van wel :)

#51 Deel van een geheel

Friday Feb 03, 2023

Friday Feb 03, 2023

Na aanleiding van een reactie van luisteraar Marjan (ze was in aflevering 44) hadden Dick en Renco het gevoel dat het gesprek over geloofscomplimenten nog niet helemaal klaar was. Daarom vandaag een vervolg waarbij het vooral gaat over in hoeverre je het compliment ontvangt om je eigen inspanning/talent, of de bijdrage die je daarmee deed aan een geheel dat jezelf overstijgt.

Friday Jan 20, 2023

In deze jubileumaflevering - jaja de 50ste! - gaan Dick en Renco in gesprek over complimenten in geloofs- en kerkcontext. Dat lijkt toch allemaal net een beetje anders te werken dan in het sociale verkeer daarbuiten. Beide brengen ze diverse voorbeelden in en wil je laten weten wat jij er van vindt? Mail dan naar gesprek@geloofsvoer.nl

#49 Luisteren en vragen stellen

Thursday Jan 05, 2023

Thursday Jan 05, 2023

Een nieuwe aflevering in een nieuw jaar. Dit keer een gesprek tussen Renco en gast Onno over het onderwerp luisteren, dat Onno inbracht. Hij blijkt daar veel van de weten én er goed in te zijn. Wat valt daar van op te steken, anders dan dat Renco veel praat? Dat ontdek je alleen door te luisteren (naar deze aflevering ;-)

#48 Heilige herrie

Friday Dec 23, 2022

Friday Dec 23, 2022

In deze laatste aflevering van het jaar gaan Dick en Renco in gesprek over aansluiting zoeken tussen het heilige en het alledaagse n.a.v. het initiatief de Heilige Herrie adventskalender. Het veralledaagsen van het heilige kan rekenen op weerstand en het is ook vaak genoeg weinig succesvol. Maar het kan wel degelijk lonen, zogezegd. Luister mee en reageer via gesprek@geloofsvoer.nl.

Thursday Dec 08, 2022

In het voorjaar sprak Renco met Annet over geloofsverschil in haar relatie. We nodigden toen on-air haar vriend Martin uit in de podcast en die uitnodiging nam hij graag aan. In deze aflevering gaan Martin en Renco in gesprek over hetzelfde onderwerp, maar dan bezien vanuit het perspectief van Martin. Hij is een christen en zijn vriendin Annet uit aflevering 36 niet. Dank voor je openheid, Martin!

Renco Schoemaker

Podcast Powered By Podbean

Version: 20221013