geloofsvoer gesprek

Season 4

Episodes

6 days ago

Een aflevering rondom generaties en hoe geloof overgebracht kan (moet?) worden van generatie tot generatie. Waarom lijkt dat de ene keer beter te lukken dan de andere keer? Dick en Renco praten erover met gast Marjan die je kan kennen van aflevering #44. Het blijkt best nuttig jezelf bewust te zijn van de generatie waartoe je behoort en wat die generatie typeert.
In de opname wordt gerefereerd naar een artikel op filosofie.nl https://www.filosofie.nl/ontketende-generaties/. En maak alvast kennis met generatie Alpha: https://youngworks.nl/blog/wat-weten-we-nu-over-generatie-alpha/

Friday Nov 10, 2023

Iedereen kent het wel, van zichzelf of van anderen dichtbij: wat begon als een vurig en/of actief geloof in de jeugd dooft langzaam en soms heel subtiel uit over de jaren heen. Het overkwam ook Anouk, waarmee Renco al bevriend is vanaf begin middelbare school (en ook Annet; check #36). Ze gaan in gesprek over hoe en waarom dat gebeurt en wat dat in het nu betekent; mist er iets? Wat is dat dan? Anouk vertelt er open en eerlijk over - waarvoor dank!

Friday Oct 27, 2023

Half oktober vertrok Renco (wederom) richting het Duitse, christelijke metalfestival Loud & Proud met zijn broer Gerjan en goede vriend Derk. Ze bespreken de aantrekkingskracht van harde, christelijke metalmuziek in pittoreske Duits dorpjes. Welke overeenkomsten zijn er met een kerkdienst? Hoeveel Weizen drinken de drie heren eigenlijk gedurende die twee dagen? Wat is een moshpit? En voor welke bands komen ze eigenlijk? Gaat dat horen.

Friday Oct 13, 2023

Dick brengt vanuit zijn werkpraktijk de vraag in of we typische geloofswoorden, met als 'boegbeeld' genade, nu wel of niet moeten vervangen voor moderne vertalingen. Ten eerste de vraag of dat (goed) lukt en ten tweede de vraag of daarmee iets onomkeerbaar verloren kan gaan. En die vragen beantwoorden blijkt zo eenvoudig nog niet. Luister mee en laat ons weten wat jij er van denkt op gesprek@geloofsvoer.nl.

Friday Sep 29, 2023

Dick en Renco trappen het nieuwe, vierde seizoen van geloofsvoer gesprek af met gast Eelke. Ze bespreken de neiging in de zomervakantie ook met geloofsvakantie te willen gaan terwijl Eelke ook vertelt over zijn vakantiegeloof op een christelijke camping. Tja, daarover bestaan wat vooroordelen die wel en niet waar blijken te zijn. Luister mee ons mee en haak aan bij dit nieuwe seizoen!

Renco Schoemaker

Podcast Powered By Podbean

Version: 20230822