geloofsvoer gesprek

Season 3

Episodes

Thursday Nov 24, 2022

In deze langste aflevering ooit praten Lennert, Dick en Renco over het onderwerp schuld. Dit naar aanleiding van een boek dat Renco daarover las en waar hij al over schreef op de blog. Vanuit schuld belanden ze bij spijt, bekentenis en vergeving om vervolgens een wezenlijke vraag te stellen omtrent verzoening. In het gesprek gaat het zowel over schuld, vergeving en verzoening tussen mensen als tussen mensen en God.

Friday Nov 11, 2022

Dick vertelt in deze aflevering over een zogenoemde schrale kerkdienst waar hij onlangs bij was. En hoe hem dat tot de gedachte bracht: meer bezig zijn met God lijkt juist beter te lukken buiten de kerk. Hoe dat precies zit, daar proberen Lennert en Renco in deze aflevering zicht op te krijgen door Dick hierop te bevragen. Een zoektocht on air.

Thursday Oct 27, 2022

In deze aflevering gaat Renco in gesprek met podcastluisteraar en kerkgenote Marjan. Gaandeweg het gesprek komen ze op de 'kerkdeken' die over veel initiatieven heen lijkt te gaan. Wat daarmee bedoeld wordt mag je zelf uitvogelen door deze aflevering te beluisteren. Marjan, leuk dat je een aflevering wilde opnemen!

Thursday Oct 13, 2022

Dick en Renco hebben vanaf vandaag een heerlijke zachte, zalvende stem. Dat zit zo: vanaf nu praten ze op de juiste manier in de microfoon én zijn hun stemmen geoptimaliseerd, jawel. Dus dit gesprek over christelijk boos zijn kán het al niet meer fout doen. Maar zonder gekheid: wat is dat toch? Dat christenen boosheid toch wel de minste van emoties vinden? Dick en Renco gaan er over in gesprek!

Thursday Sep 29, 2022

Deze aflevering - deel twee van een tweeluik - gaat verder op het onderwerp geloofsgroei, of -ontwikkeling zo je wil. Betekent ouder worden ook wijzer worden en volwassener worden in je geloof? Ervaringsdeskundige Bert - ten minste qua leeftijd - laat zich niet gek maken door zijn zoon Lennert of door Renco. Het werd een interessant gesprek in een steeds warmer wordende podcaststudio..

Friday Sep 16, 2022

Deze aflevering - deel één van een tweeluik - is de herkansing van wat voor de zomer mislukte: een gesprek tussen Lennert, zijn vader Bert (debutant) en Renco. Ze hebben over volwassen(er) worden in je geloof en wat je daarbij redelijkerwijs kunt en mag verwachten van de preek. Want valt die niet vaak gewoon heel erg tegen? En waarom groeit het 'niveau' van de preek niet mee, over de jaren heen? Bert bleek zeer bereid met ons over deze vragen in gesprek te gaan!

Friday Sep 02, 2022

Dick en Renco trappen het nieuwe, derde seizoen van geloofsvoer gesprek af met gevoelens over de Nederlandse vlag, maar dan dus omgekeerd. Het laat ze niet onberoerd en zo komen ze op een gesprek over politiek en polarisatie. Vanaf nu verschijnt er iedere twee weken weer een nieuwe aflevering dus abonneer je als je dat nog niet hebt gedaan.

Renco Schoemaker

Podcast Powered By Podbean

Version: 20221013